Спортният стил е теория на практичността



Какво може да съдържа понятието спортен стил? Кой стил наричат така? 

Спортен костюм и маратонки и вече сте облечени в спортен стил. Може да се спрете на това. Но може да погледнете и към другите вариантите на спортно облекло. Достатъчно е да има ясни акценти в спортния стил! 
Как най-добре да комбинирате елементите? Какъв цвят и материи да използвате? Какво да заемате от други стилистични посоки? 
Нека тези препоръки ви бъдат полезни при разработване, стабилизиране и подобряване на Вашия индивидуален образ!

Материи и цвят в спортния стил

Едно от основните условия на спортното облекло е универсалността и комфортът. Тъканите трябва да имат висока пропускливост, да не причиняват дразнене на кожата, да поддържат стабилна температура. Традиционно използвайте естествени материали - деним (дънкови платове), ликра, памук, вълна, коприна. Такива перфектно предпазват от ултравиолетовите лъчи, вятъра, бързо изсъхват, не губят цвят и не се смаляват.
Що се отнася до оцветяването на платове за спортно облекло, няма абсолютно никакви забрани. Ярки, наситени цветове, монохромни или комбинирани са добре дошли. Разбира се, не забравяйте за сивите и черни нюанси. Не се ограничавайте до използването на надписи и отпечатъци. В изображенията на спортния стил са позволени фрази, хаотични снимки и комбинации от думи. Ако вашата тениска е с надпис на чужд език, се уверете, че знаете значението му и може да предположите как другите биха го тълкували.

Какво трябва да има във вашия спортен гардероб?

Диапазонът от модели е най-голям. Тя може да бъде изработена в спортен стил, подходящ за ежедневно носене, удобна, да има разнообразие от цветни решения. Най-ефективният вид е риза на каре, ивици или ярък монофоничен модел. Важен атрибут на всички спортни почитатели. Обикновено тениската има свойството да се разтяга, което позволява свобода на движение. Може да бъде с или без джобове, с висока и ниска яка. Тази жилетка ще бъде изолирана, а не класическата версия. Ще може да обличате предимно през пролетта и есента, когато е прохладно. Що се отнася до цветовото решение на жилетката, разрешено е да заложите на изразителност - от сиво-черни тонове до яркочервени. Качулки, нитове, ципове също са добре дошли.  Всеки стилен мъж трябва да има поне един чифт панталони изработени от памук с малък процент съдържанието на синтетични влакна. Това е гаранция за качество. Такива панталони могат да се носят дори през лятото, но, както знаете, това е въпрос на вкус. Много мъже отдават предимство на джинсите. Това е страхотен трамплин за експерименти и създаване на ежедневен комплект не само в спортен стил. Няма как да говорим за спортен стил и да не отредим първо място на мъжките маратонки. От класически обувки за спортни дрехи, до екстравагантни личности. Спортните обувки не са ограничени само до маратонки. В тях се включват също мокасини, еспадрили и други спортно-елегантни обувки. Важното при тях е да са леки и удобни.

Няма ограничения дори за цвета. Тук всички цветове на дъгата могат да се използват. За това свидетелстват моделите мъжки маратонки!

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте