6 причини да изберете кожено яке с качулка



Качулките са ограничени до суитчъри. Можете да ги намерите и на якета. Има дори кожени якета, например, с качулка. Известни като кожени якета с качулка, те са изработени от същата висококачествена кожа като другите кожени якета. Единствената разлика е, че имат качулка. Защо точно да изберете кожено яке с качулка?

# 1) Защита от дъжд

Кожено яке с качулка ще ви предпази от дъжда. Няма да ви се налага да носите чадър, когато на открито в облачен ден. Ако започне да вали, можете просто да дръпнете качулката над главата си. Много хора предпочитат кожени якета с качулки специално поради тази причина. С кожено яке с качулка няма да се притеснявате, че ще ви намокри главата. Просто дръпнете качулката над главата си, в този момент ще бъдете защитени от дъжда.
Кожените якета с качулка не са непременно водоустойчиви. Те все още могат да абсорбират вода като повечето други тъкани. Независимо от това, носенето на кожено яке с качулка ще предложи безценен слой защита срещу дъжда. Тя ще покрие главата ви, така че да не сте директно изложени на дъжда.

# 2) Повишена топлина

В допълнение към дъжда, кожено яке с качулка ще ви предпази от студеното време. Когато навън е студено, можете да дръпнете качулката над главата си за допълнителна топлина. Всички кожени якета са топли. В крайна сметка, кожата има по-добри изолационни качества от повечето други тъкани, така че кожените якета са естествено по-топли. За най-високо ниво на защита срещу студеното време обаче трябва да помислите за избора на кожено яке с качулка.
Кожените якета с качулка са по-топли от традиционните кожени якета. Традиционните кожени якета ще покриват само тялото ви. Коженото яке с качулка, обратно, ще покрие както тялото, така и главата ви, което води до по-голяма топлина.

# 3) Регулируема плътност

Друга причина да изберете кожено яке с качулка е регулируемата плътност. Когато носите качулката над главата си, можете да регулирате нивото й на плътност. Повечето якета с качулка имат шнур около качулката. Издърпването на този шнур ще направи качулката по-плътна. За по-свободно прилепване можете просто да издърпате качулката по-навън, така че шнурът да стане по-къс.
Много хора са изненадани да открият, че кожените якета с качулки имат регулируемо ниво на плътност. Това е често пренебрегвана функция, която обикновено няма да забележите, докато не притежавате кожено яке с качулка. Но с регулируемо ниво на плътност, ще изпитате по-голям комфорт и гъвкавост, което е само още една причина да инвестирате в кожено яке с качулка.

# 4) Постоянен или подвижен

Кожени якета с качулка се предлагат в два основни типа качулки: постоянни и подвижни. Постоянните качулки са тези, които не могат да бъдат премахнати. Подвижните качулки, обратно, могат да бъдат премахнати. Те са известни като „разглобяеми качулки“, защото можете да ги разкачите. Ако вашето кожено яке с качулка има подвижна качулка, можете да го превърнете в стандартно кожено яке без качулка.
Имайте предвид, че не е задължително винаги да носите качулка, само защото е постоянна. Независимо дали коженото яке има постоянна или подвижна качулка, ще имате свободата да го оставите. Можете да носите качулката, като я дръпнете над главата си, или просто да я оставите надолу. Няма правило, според което трябва да носите качулка, само защото коженото ви яке има такава.


кожено яке с качулка

# 5) Предлага се в кожа Napa

Можете да намерите кожени якета с качулка от кожа напа. Напа кожа е истинска кожа. В сравнение с други видове истинска кожа обаче, кожата на напа често се смята за най-добрата. Той е пионер от Емануел Манасе в края на 1800-те. Докато работи в The Sawyer Tanning Company в Напа, Калифорния, Manasse разработва кожа за напа. Днес много кожени якета от висок клас, включително тези с качулка, са изработени от кожа напа.
Освен ако не сте запознати с него, може би се чудите какво прави кожата на напа толкова специална. Освен произхода си, кожата на напа има уникална текстура. Зърното върху кожата на напа е по-фино от това на другите видове кожа. Със своите фини зърна, кожата напа е изключително мека и гладка. Няма да намерите други видове кожа със същото ниво на мекота и гладкост.

# 6) Класически стилове

Кожени якета с качулка се предлагат в много класически стилове. Има например кожени якета с качулки, които са синоним на класически якета за мотоциклети. Има и кожени пилотски якета с качулка, които се отличават със същите стилове като класическите авиационни якета.
Няма как да сбъркате, когато изберете кожено яке с качулка в класически стил. Класическите стилове съществуват от много години. Все още са популярни. Напротив, те са запазили своето място в света на модата. Избирайки кожено яке с качулка в класически стил, можете да бъдете спокойни, знаейки, че ще предложи години употреба и наслада във вашите тоалети.
Има десетки стилове, в които се правят кожени якета с качулки. Заедно с класическите стилове можете да ги намерите в модерни стилове. Можете дори да намерите кожени якета с качулки в алтернативни цветове като червено и жълто. Изводът е, че възможностите са безкрайни при избора на кожено яке с качулка.

Свързани продукти:

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте